Reminiscentie patchwork

Mensen met geheugenproblemen zoals dementie kunnen baat hebben bij reminiscentie. Dit betekent ‘ophalen van herinneringen’. Wij kunnen dekens en kussens maken die dit proces op individueel niveau ondersteunen.

Dit kan op de volgende manieren:

  1. In opdracht: wij maken op basis van de informatie die wij krijgen in een persoonlijk gesprek een kussen of deken met veel ‘voel-sensaties’. De stoffen die gekozen worden roepen de sterkste herinneringen op. We maken gebruik van eigen kleding en textiel. Indien dit niet mogelijk is, selecteren we stoffen die behoren bij een bepaalde periode uit iemands leven. Denk aan boerenbont, theedoeken, ribfluweel, kant. Jaren vijftig: polka dots, nylon, satijn, prints. Of meer modern: badstof, fleece, spijkerstof en jersey. Veel is mogelijk. Er kunnen foto’s in verwerkt worden die herinneringen oproepen. Indien er geen persoonlijke foto’s beschikbaar zijn, kan ook gedacht worden aan algemene foto’s. Kijk bijvoorbeeld eens op een site zoals oudgouda.nl.
  2. Samen: samen met een reminiscentie begeleider en de toekomstige eigenaar van het kussen/de deken gaan we aan de slag zoals beschreven onder 1. We kiezen samen de stoffen en de foto’s uit.¬†We beginnen met een ¬†gesprek om de verwachtingen door te nemen. Er zullen naar verwachting meerdere bijeenkomsten nodig zijn.

Wilt u de mogelijkheden bespreken? Wij zijn Arjan en Jostal van YourPatchwork.nl. U kunt ons bereiken op 06-16191711. Of stuur een mail naar contact@yourpatchwork.nl.